Hitelállomány és szerződés-átruházás

    

Hitelállomány és szerződés-átruházási tájékoztató az ALBA Takarékszövetkezet „f.a.”, BRB BUDA Regionális Bank Zrt. „f.a.”, a Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. „f.a.”, a DRB DÉL-DUNÁNTÚLI Regionális Bank Zrt. „f.a.”, az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. „f.a.”, a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet (Lízing) „f.a.”, a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”és a Tisza Takarékszövetkezet „f.a.” valamint a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. „f.a.” és a Széchenyi István Hitelszövetkezet „f.a.” ügyfelei részére

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az ALBA Takarékszövetkezet „f.a.”, BRB BUDA Regionális Bank Zrt. „f.a.”, a Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. „f.a.”, a DRB DÉL-DUNÁNTÚLI Regionális Bank Zrt. „f.a.”, az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. „f.a.”, a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet (Lízing) „f.a.”, a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”, és a Tisza Takarékszövetkezet „f.a.” azon ügyfeleinek hitelállománya, akiknek erről a  felszámolás alatt álló pénzügyi intézmény értesítést küldött, 2020. augusztus 31. napján állomány-átruházás keretében átadásra került a Takarékbank Zrt. (székhely: 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 9.; cégjegyzékszám: 01-10-140275) kezelésébe.

 

A Takarékbank Zrt. ezzel egy időben a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. „f.a.” és a Széchenyi István Hitelszövetkezet „f.a.” egyes szerződéseit szerződés-átruházás keretében vette át.

Amennyiben Ön az állomány-átruházásban érintett és az előzetes értesítő levélben biztosított felmondási jogával nem élt, akkor 2020. szeptember 1-jétől a Takarékbank Zrt. ügyfelévé vált, így a hitelével, szerződéseivel kapcsolatos ügyeit a Takarékbank Zrt. alábbiakban kijelölt bankfiókjaiban intézheti, amelyről postai úton küldött tájékoztató levelünkben már informáltuk Önt.

 

Átadó entitás neve

Átvevő fiók neve

Fiók címe

ALBA Takarékszövetkezet „f.a.”

Székesfehérvári fiók

8000 Székesfehérvár, Koronázó tér 2.

BRB BUDA Regionális Bank Zrt. „f.a.”

Törökbálint, Munkácsy fiók

2045 Törökbálint, Munkácsy M. u. 11.

Dél-Dunántúli Takarék Bank Zrt. „f.a.”

Kaposvár, Áchim A. fiók

7400 Kaposvár, Áchim A. utca 4

DRB DÉL-DUNÁNTÚLI Regionális Bank Zrt. „f.a.”

Pécs, Bajcsy-Zsilinszky fiók

7622 Pécs, Bajcsy-Zsilinszky út 7

ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank Zrt. „f.a.”

Miskolci fiók

3527 Miskolc, Ady Endre u. 16.

Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”

Körmend, Thököly fiók

9900 Körmend, Thököly utca 1

Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”

Kecskemét, Szabadság téri fiók

6000 Kecskemét, Szabadság tér 3

Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet (Lízing) „f.a.”

Kecskemét, Szabadság téri fiók

6000 Kecskemét, Szabadság tér 3

Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet „f.a.”

Soltvadkerti fiók

6230 Soltvadkert, Ifjúság útja 4.

Tisza Takarékszövetkezet „f.a.”

Tiszaföldvár, Kossuth u. fiók

5430 Tiszaföldvár, Kossuth L. u. 139.

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. „f.a.”

Budapest, Károly krt. fiók

1075 Budapest, Károly krt. 7.

Széchenyi István Hitelszövetkezet „f.a.”

Zalaegerszegi fiók

8900 Zalaegerszeg, Dísz tér 7.

 

A legfontosabb tudnivalók az állomány-átruházással érintett ügyfelek számára:

 

  • A Takarékbank Zrt-nél a hiteleikkel és egyéb szolgáltatások igénybe vételével kapcsolatos ügyintézésre a fentiekben meghatározott bankfiókokban van lehetősége.                                        Kérjük az érintett vállalati-, valamint agrár ügyfeleinket, hogy ügyintézésük kapcsán szíveskedjenek az éjjel-nappal hívható telefonos Ügyfélszolgálatunkat (+36 1 311 3110) keresni személyre szabottan kijelölt banki kapcsolattartójuk vonatkozásában.

 

  • Az állomány-átruházás hitelszámlaszámának változásával járt. Az új számlaszámról az előzetes értesítő levélben részletes tájékoztatást kapott valamennyi állomány-átruházással érintett ügyfél. Kérjük, hogy a továbbiakban ezen új hitelszámlaszámra szíveskedjen hiteltörlesztését megfizetni az esedékesség napján. Tájékoztatjuk, hogy fenti változás könnyebb kezelhetősége, valamint a biztonságos átmenet biztosítása érdekében a fenti Átadó entitások és a Takarékbank Zrt. megállapodása alapján az állomány-átruházást követően 6 (hat) hónapos átmeneti idő biztosítására kerül sor, amely időtartam alatt még a régi számlaszámokra érkező teljesítések is elfogadásra és továbbításra kerülnek 2021. március 1-jéig.                                                     2020. március 1-jét követően a régi számlaszám(ok)ról az átirányítás lehetősége megszűnik és a régi számlaszám(ok)ra érkező teljesítések visszautasításra kerülnek. Ezen időpontot követően kizárólag a jelen levélben megjelölt számlaszám(ok)ra történhet szerződésszerű teljesítés.

 

  • Amennyiben Ön/az Ön által képviselt társaság fizetési kötelezettségeit rendszeres átutalási megbízással vagy csoportos beszedési vagy átutalási megbízással teljesítette az állomány-átruházást megelőzően, a fenti számlaszám változást szükséges bejelentenie a számlavezető pénzintézetének annak érdekében, hogy továbbra is szerződésszerűen tudja teljesíteni fizetési kötelezettségeit.

 

     Felhívjuk figyelmét, hogy a hitelmoratóriummal kapcsolatos korábbi döntése értelmében

     (él/élt a hitelmoratórium adta lehetőséggel, illetve kilépett a moratóriumból) kerül a                   

     továbbiakban is kezelésre hitelügylete.

 

  • Az Önre / az Ön által képviselt társaságra irányadó, illetve az állomány-átruházással érintett hitelszerződésekre alkalmazandó általános szerződési feltételek is módosultak. A Takarékbank Zrt. által alkalmazott általános szerződési feltételekről és üzletszabályzatról a következő linkre kattintva tájékozódhat: https://takarekbank.hu/ertekesithet-termekek-hirdetmenyei-szabalyzatai.

 

  • Semmilyen, az átruházás következtében felmerülő költség, díj Önre át nem hárítható, az Ön szerződésből eredő kötelezettsége az átruházás folytán nem váltak terhesebbé, a hitelszerződésben rögzített egyedi feltételek nem változtak.

 

A Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. „f.a.” és a Széchenyi István Hitelszövetkezet „f.a.” szerződés-átruházással érintett ügyfelei tekintetében az átadó pénzügyi intézmények megkeresték az érintett ügyfeleket a szerződés-átruházással kapcsolatos dokumentumok aláírása céljából.

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy amennyiben a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény rendelkezéseivel összhangban ügyfél-átvilágítási (ügyfél azonosítási, illetve okmányellenőrzési) és bejelentési kötelezettségének még nem tett eleget a Takarékbank Zrt-nél, azt szíveskedjen lehetőség szerint 2020. szeptember 30-ig megtenni a fentiekben megjelölt bankfiókunkban. Az ügyfél-átvilágításról bővebb információ a Tájékoztatás kötelező ügyfél átvilágításról oldalon található.

 

Kérdés esetén kérjük, keresse kijelölt bankfiókját (részletek: ATM és fiókkereső linkre kattintva) vagy hívja munkatársainkat az éjjel-nappal hívható +36 1 311 3110 telefonszámon vagy a kozpont@takarek.hu e-mai címen.

 

Bízunk benne, hogy elégedett ügyfeleink között üdvözölhetjük Önt is!

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Azonnali fizetési rendszert érintő karbantartás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank,  Mobilapp, e-Bankszolgáltatásokat érintően 2022.10.02. 00:00 és 2022.10.02.03:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb, 1-2 perces szakadozások fordulhatnak elő.
 
Köszönjük megértését és türelmét!
Takarékbank Zrt.

 

RÉSZLETEK