Ugrás a tartalomhoz

Állampapírok

A Magyar Állam által kibocsátott állampapírok hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok, amelyeknél a Kibocsátó (a Magyar Állam) arra vállal kötelezettséget, hogy lejáratkor annak névértékét és kamatát az értékpapír tulajdonosának megfizeti.

Melyek az állampapírba történő befektetés előnyei?

  • Kedvező hozam : A lakossági állampapírok jellemzően a pénzpiaci hozamokkal, versenyképes kamattal kerülnek kibocsátásra.
  • Likviditás :A lakossági állampapírok lejárat előtt napi árfolyamon visszaválthatóak.
  • Rugalmasság :Az állampapírok különböző futamidőre és kamatozással elérhetőek.
  • Alacsony kockázat : Az állampapírok alacsony kockázati szintű befektetések, így kockázatkerülő ügyfelek számára is ideális befektetési lehetőség.

  • Diszkont Kincstárjegy

A Diszkont Kincstárjegy 3 és 12 hónapos futamidejű, nem kamatozó értékpapír, mely névérték alatt, diszkont áron kerül kibocsátásra 10.000 Ft-os alapcímletben. A névérték kifizetése lejáratkor, egy összegben esedékes, mely az árfolyam-nyereségadó levonását követően kerül kifizetésre. A hozam mértéke a névérték és a vételár közötti különbség. A Diszkont Kincstárjegy forgalomba hozatala aukció útján történik. A Diszkont Kincstárjegy aukciók nyilvános ajánlattétel közzétételével kerülnek meghirdetésre. A 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciókra minden héten kedden, míg a 12 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciókra minden második héten csütörtökön kerül sor, a pénzügyi teljesítés pedig mindig az aukciót követő hét szerdán esedékes. Az aukción közvetlenül kizárólag az Elsődleges forgalmazók vehetnek részt. A befektetők az Elsődleges forgalmazók útján tehetnek aukciós ajánlatot.

  • Magyar Államkötvény

A Magyar Államkötvényegy évnél hosszabb futamidejű, kamatozó értékpapír. Államkötvényekjelenleg 3, 5, 10 és 15 éves futamidővel, 10.000 Ft-os alapcímlettel, aukció útján kerülnek értékesítésre. Az államkötvény aukciók nyilvános ajánlattétel közzétételével kerülnek meghirdetésre. Az aukciókra minden második héten csütörtök kerül sor, míg a pénzügyi teljesítésre az aukciót követő hét szerdán. Az aukción közvetlenül kizárólag az Elsődleges forgalmazók vehetnek részt. A befektetők az Elsődleges forgalmazók útján tehetnek aukciós ajánlatot. Afix kamatozásúállamkötvények esetében már a kibocsátáskor rögzítésre kerül a kamatfizetési periódus és a kifizetendő kamat nagysága. Ezzel szemben aváltozó kamatozású kötvényeknél csak a kamat megállapítás módja és ideje rögzített, a kamat mértéke az aktuális kamatfizetési periódusra ismert.

Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A termékek részletes leírását a vonatkozó Üzletszabályzat, illetve a részletes terméktájékoztatók (Ismertetők / Nyilvános ajánlattételek) tartalmazzák. Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el az említett dokumentumokat! A megtakarítási termékekről honlapukon és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. függő ügynökeinél tájékozódhat. Forgalmazásával kapcsolatos további részletek a www.allampapir.hu oldalon érhetőek el. Jelen dokumentum marketingközlemény.

A Takarékbank Zrt. a befektetési szolgáltatások nyújtása és az ezekhez kapcsolódó termékek értékesítése során az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. közvetítőjeként jár el.

Kérjük, válasszon az alábbiak közül: