Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk!
Technikai okokból az azonnali forint átutalási megbízások jóváírásában és küldésében 2023. március 16-án délután rövid ideig hiba volt tapasztalható. A tranzakciók rendezésén dolgozunk. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-311-3110 számon. Megértését és szíves türelmét köszönjük!

Érintés nélküli fizetés - limitváltozás

A 2020. március 25-ei 60/2020. (III. 23.) Kormány rendelet értelmében - legkésőbb 2020. április 15-től - a POS-terminálon keresztül történő, PIN-kód nélküli érintéses vásárlási limit* 5.000 Ft-ról 15.000 Ft-ra emelkedik . A szükséges módosításokat a terminálokat üzemeltető Bankoknak, illetve Szolgáltatóknak kell elvégezniük . A POS terminálok frissítésével ez az átállás folyamatos. A Rendelet kihirdetésének időpontjától kezdve azonban - átmeneti ideig, kereskedőnként eltérően - a terminál 5.000 Ft, és/vagy 15.000 Ft felett kéri megadni a PIN kódot .

A Takarékbank az általa szolgáltatott mintegy 3500 terminál szoftverét távoli eléréssel frissíti az éjszakai órákban, hogy nappal zavartalanul működjön a kártyaelfogadás . A terminált használó kereskedők, szolgáltatócégek azzal tudják segíteni a frissítést, hogy a következő napokban éjjel sem kapcsolják ki a készülékeket , és így lehetővé teszik az új beállítás letöltését.

A Takarékbank – jogszabályi kötelezettségnek eleget téve – az adott kártyával egymást követően végrehajtott, összességében 45.000 Ft összegű, PIN kód nélküli vásárlás után, továbbra is ügyfélhitelesítést kér . A POS terminál beállítástól függően ebben az esetben vagy a PIN kód megadását kéri az eszköz , vagy kérheti a kártya chip-olvasóba helyezését, 15.000 Ft alatt is.

A Takarékbank kéri ügyfeleit, hogy továbbra is ügyeljenek kártyájukra és az azon található adatok biztonságára, valamint érintéses fizetés előtt ellenőrizzék, hogy a helyes összeg szerepel-e a POS-terminál kijelzőjén.

* Érintéses vásárlási limit: Meghatározza egy darab Érintéses Tranzakció maximális összegét, amelyet PIN kód megadása nélkül kezdeményezhet a Kártyabirtokos. A limit összege nem módosítható. Ezen összeg felett a PIN kód megadása szükséges.