Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk!
Technikai okokból az azonnali forint átutalási megbízások jóváírásában és küldésében 2023. március 16-án délután rövid ideig hiba volt tapasztalható. A tranzakciók rendezésén dolgozunk. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-311-3110 számon. Megértését és szíves türelmét köszönjük!

Takarék agrártámogatások előfinanszírozási kölcsön

Gondolkodjon előre velünk!

Szabadon felhasználható kölcsön a finanszírozható normatív és normatív típusú agrártámogatások teljes körére, tárgyi fedezet nélkül. Az előfinanszírozás már az adott támogatási évet megelőző év októberétől igényelhető. Országosan elérhető a Takarékbank Agrárcentrumokban .

Kik vehetik igénybe?

Az adott támogatásra jogosult, Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartásában regisztrált mezőgazdasági termelők. Bármely vállalkozási forma igényelheti: társas vállalkozás, egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, őstermelők családi gazdasága.

Finanszírozható támogatási jogcímek 2023. támogatási évre:

 • Közvetlen agrártámogatások teljes köre:fenntarthatóságot elősegítő alapszintű jövedelemtámogatás, kiegészítő jövedelemtámogatás, Agrár Ökológiai Program támogatása, fiatal mezőgazdasági termelők részére nyújtott kiegészítő jövedelemtámogatás, termeléshez kötött támogatások,
 • Vidékfejlesztési Program normatív típusú jogcímek: AKG, ökológiai gazdálkodások támogatása, NATURA 2000 kompenzációs kifizetések, THÉT, stb.
 • Ágazati támogatások: sertés-, tenyészkoca- és baromfi állatjóléti támogatás, szőlő szerkezetátalakítási támogatás.

Mekkora az igényelhető hitelösszeg?

 • minimum 1 millió Ft , maximum hitelösszeg nincs meghatározva.
 • A jogosult mezőgazdasági vállalkozások számára a biztosítékok és a hitelbírálati folyamatok eredményének függvényében lehetővé tesszük a támogatás 90 %-os előfinanszírozását.

Milyen futamidővel igényelhető?

 • 1-21 hónap futamidővel, amely a támogatás kifizetéséhez igazodik.

Milyen hitelfedezet szükséges?

 • Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe. A visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege.
 • MÁK-nál támogatási célszámlaként bejelentett elkülönített számla.
 • Felhatalmazó levél más hitelintézetnél vezetett számlára.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk. 6:64. §-a szerinti ajánlatnak, nem jelent a Hitelintézet részéről szerződéskötési kötelezettséget. A Takarék Agrártámogatások Előfinanszírozási kölcsön igénybevételének részletes feltételei megtalálhatóak a Vállalkozások számára nyújtott hiteltermékek Általános Szerződési Feltételeiben és a Vállalkozói Hitel és Garancia Ügyletek elnevezésű Hirdetményben.


  Kapcsolódó dokumentumok:

  Archív dokumentumok alábbi linken