Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk!
Technikai okokból az azonnali forint átutalási megbízások jóváírásában és küldésében 2023. március 16-án délután rövid ideig hiba volt tapasztalható. A tranzakciók rendezésén dolgozunk. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-311-3110 számon. Megértését és szíves türelmét köszönjük!

ViCA hitelesítő alkalmazás

Tisztelt Ügyfelünk,

Tájékoztatjuk, hogy a Takarékbank Zrt-t ért adathalász támadások megelőzése érdekében a biometrikus azonosítás beállításának lehetősége átmenetileg szünetel azon meglévő és új Netbank szerződéssel rendelkező Ügyfeleink számára, akik eddig még nem állították be a ViCA-t vagy a Mobilapp/Biometrikus hitelesítést a Takarék Mobilapp alkalmazás telepítését vagy újratelepítését követően.
Az SMS azonosítás és hitelesítés továbbra is zavartalanul működik. A szolgáltatás visszakapcsolásán kollégáink dolgoznak, addig is szíves türelmét kérjük!
További kérdés esetén keresse ügyfélszolgálatunkat a +36-1-311-3110-s telefonszámon, vagy a kozpont@takarek.hu email címen.


Üdvözlettel,
Takarékbank Zrt.

Az ügyfeleinknek lehetőségük van ujjlenyomattal vagy (iOS esetén) arcfelismeréssel bejelentkezni és a tranzakciókat jóváhagyni a Takarék Netbankban és a Takarék Mobilappban és internetes bankkártyás vásárlásokat engedélyezni a ViCA (Virtuális Chipkártya Alkalmazás) szolgáltatáson keresztül.

Ha Netbank bejelentkezési jelszavát az elmúlt 90 napban nem változtatta meg, akkor kérjük, hogy a ViCA regisztráció megkezdése előtt változtassa meg a Netbank/Mobilapp rendszerben a Beállítások – Bejelentkezési jelszó módosítása menüpontban.

Mi változik a Takarék Netbankban / Takarék Mobilappban használt jelenlegi belépéshez, jóváhagyáshoz képest?

Az új alkalmazás használatával lehetősége lesz az eddig használt SMS-ben érkező bejelentkező és aláíró kódok helyett a ViCA alkalmazás segítségével biometrikus (ujjlenyomat, iOS esetén Face ID) azonosítással belépni/tranzakciókat jóváhagyni, amennyiben az Ön mobilkészüléke támogatja a biometrikus azonosítást. A biometrikus azonosítást nem támogató mobileszköz esetén is van lehetősége a ViCA használatára (ViCA jelszó).

A ViCA alkalmazást kizárólag a Takarék Netbank és Takarék MobilApp bejelentkezéshez és tranzakciók jóváhagyásához és internetes bankkártyás vásárlásokhoz használhatja. Telepített ügyfélprogramhoz (Takarék e-Bank) a ViCA alkalmazás nem használható.

Mit érdemes tudni a ViCA-ról?

A ViCA egy új, innovatív személyi hitelesítő alkalmazás, melynek segítségével:

  • bejelentkezhet a Takarék Netbankba és Takarék Mobilappba, valamint aláírhatja a megbízásait, tranzakcióit,
  • jóváhagyhatja internetes vásárlásait,
  • tovább csökkentheti a visszaélések/adathalászat kockázatát.

Függetlenül attól, hogy Ön esetleg már rendelkezik ViCA alkalmazással más pénzintézet vonatkozásában, regisztrálnia kell Takarékbankos felhasználó nevét is a Takarék Netbank és MobilApp szolgáltatások igénybevételéhez.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

  • Biometria képes mobiltelefon készülék, melyre a bank, ha szükséges SMS-t is tud küldeni (Banknál regisztrált telefonszám)
  • Regisztrált Netbank hozzáférés
  • Mobiltelefonra telepített és regisztrált Vica applikáció

ViCA - Biometrikus vagy jelszavas azonosítás beállításának lépései

1. Töltse le a ViCA alkalmazást mobiltelefonjára. Android készülék esetén a Google Play, iPhone esetén pedig az AppStore áruházból.

2. A letöltést követően lépjen be a Takarék Netbankba vagy Takarék MobilApp alkalmazásba és a Beállítások / Hitelesítési eszköz beállítása menüpontban található megbízást küldje be. Ezzel a megbízással kapcsolja be a szolgáltatást a banki rendszereken.
A megbízás beküldésével, a ViCA bekapcsolásra kerül! Az SMS hitelesítésre történő visszaállítást kizárólag a Takarékbank munkatársai tudják elvégezni telefonos Ügyfélszolgálatunkon (+36 1 311 3110), a VideoBank szolgáltatáson keresztül, illetve bankfiókjainkban ( ATM és fiókkereső )!

3. A megbízás beküldése után indítsa el a ViCA alkalmazást és végezze el a szükséges regisztrációt a VICA Felhasználói kézikönyv alapján.

4. FONTOS! Amennyiben Ön nem rendelkezik aláírás jogosultsággal, akkor nincs lehetősége a ViCA alkalmazás önadminisztrációs folyamatának végrehajtására, mivel a Hitelesítési Eszköz beállítás menüpont nem jelenik meg a Beállítások menüpontban. Ebben az esetben vegye fel a kapcsolatot a bank telefonos ügyfélszolgálatával (+36 1 311 3110).

A jobb oldalon található linken elérhető VICA Felhasználói kézikönyv részletesen bemutatja a ViCA alkalmazás használatát.

Kérdések esetén:

  • hívjon minket a + 36 1311 3110-es telefonszámon vagy
  • írjon nekünk a kozpont@takarek.hu e-mail címre!

Kérjük, válasszon az alábbiak közül: