Faktor - www.takarekbank.hu

Tulajdonosi háttér

A Takarék Faktorház jogelődjét a Next-Faktor Pénzügyi Zrt-t 2004. őszén alapították magyar szakmai befektetők.  A társaság 2012-ben kerülta a Takarék Csoport 100%-os tulajdonába, ekkor vette fel a Takarék Faktorház Zrt. nevet.

 

Forráshelyzet

A Takarék Faktorház működéséhez szükséges forrásokat a saját tőke, illetve refinanszírozási hitelkeretek biztosítják. A Takarékbank és a Takarék Kereskedelmi Bank biztosítja a működéshez szükséges forint és deviza forrást is. A jelenlegi piaci helyzetben társaságunk legnagyobb versenyelőnye az, hogy a biztos tulajdonosi háttérnek köszönhetően a cég forrásellátottsága kiváló, de szemben a legtöbb közvetlen banki tulajdonban lévő faktorcéggel a Takarék Faktorház megőrizte azt a fajta rugalmasságot, ami jellemzően csak a független cégek erénye.

A vállalkozás aktív tagja a Magyar Faktoring Szövetségnek, így részese a faktoring üzletág szakmai és jogi környezetének alakításának, fejlesztésének.

 

Értékesítési hálózat

A Takarék Faktorház saját értékesítési területe szoros stratégiai együttműködést alakított ki a Takarék Csoport vállalati hitelezésben aktív tagjaival.