Lakásszövetkezetek, társasházak lakás-előtakarékossággal kombinált kamattámogatásos felújítási kölcsöne

A lakásszövetkezeti/társasházi lakóépületek közös tulajdonú részeinek korszerűsítésére, felújítására nyújtott lakás-előtakarékossággal kombinált államilag támogatott kölcsön.

 

Ki veheti igénybe?

 

Kiemelten kedvező kamatozással, állami kamattámogatás mellet biztosít kedvező forrású kölcsön azoknak a társasházaknak/lakásszövetkezeteknek, amelyek nem rendelkeznek elegendő saját forrással felújítások, valamint energia-megtakarítást eredményező beruházásokhoz.

 

A hitel összege

 

min. : 2M Ft

 

- max. : A társasház/lakásszövetkezet által kötött lakás-előtakarékossági szerződésben szereplő megtakarítási összeg 100%-a, valamint a lakók/tagok által kötött (un. csoportos kötés), engedményezett lakás-takarékpénztári szerződések megtakarítási összegek együttesen zárolt összege.
 

Saját erő mértéke:

 

- A korszerűsítésre, felújításra vonatkozó költségvetés bruttó összegének minimum 10%-a. Kiegészítő óvadéki fedezet esetén a teljes beruházási költség megfinanszírozható.


A hitel futamideje

• Maximális  futamidő: 10 év

 

Kondíciók

 

- a hitel devizaneme: forint (HUF)
- a hitel kamata: 3 havi BUBOR  + 7-9%/ év
- Kamattámogatás mértéke:


   futamidő első  5 évében a banki kamat 70 %-a

 

    futamidő második 5 évében a banki kamat 35 %-a

 

- rendelkezésre tartási jutalék: 1%/ év
- a termék részletes kondícióit és díjait a Takarékszövetkezet aktuális vállalkozói hitel hirdetménye tartalmazza
 

A hitel biztosítékai

 

- Követelést terhelő zálogjog a társasház/lakásszövetkezet, illetve a lakástulajdonosok/tagok által kötött lakástakarékpénztári szerződésből eredő követelésekre, (hitelbiztosítéki záradék),
- A lakásszövetkezet/társasházközösség közös tulajdonában lévő ingatlan, teljes körű vagyonbiztosításának Takarékszövetkezet javára történő záradékolása (hitelbiztosítéki záradék),
- Óvadéki betétre alapított zálogjog és a HBNY-be történő bejegyzése (opcionális)
- Amennyiben a társasháznak van bérbeadásból bevétele, arra követelésen alapított zálogjog alapítása és a HBNY-be történő bejegyzése.
 

 A hitel konstrukcióról, illetve a vállalkozói hitelezési tevékenység során felszámítandó jutalékokról, külön díjakról, egyéb költségekről az alábbi hirdetményben és Üzletszabályzatban tájékozódhat.

 

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Figyelmeztetés új csalási módszerre keresőalkalmazásokon keresztül!

A csalók új elkövetési módszert használnak, amely miatt a Takarékbank ügyfelei is veszélybe kerülhetnek. Az ismert keresőalkalmazások (pl. Google, Bing) felületén fizetett hirdetések jelennek meg: amennyiben az ügyfél a Hitelintézet nevére, vagy a Hitelintézet nevére és a „netbank” szóra keres, akkor az első találatok egyike egy a Hitelintézet nevére emlékeztető, valójában csaló oldalra mutató találatot jelenít meg.

 

Bővebben