Tájékoztatás Sberbank betéteseknek

  

  

 

 

Tisztelt Sberbank Betétesek!

 

Tájékoztatjuk, hogy 2022. március 11-től Takarékbank Zrt. fiókhálózatának bevonásával megindult a Sberbank Magyarország Zrt. „v.a.” betéteseinek kártalanítási eljárása az alábbi betétesek részére.

 

  • a 2 500 000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező magánszemélyek,
  • a 20 000 forint feletti kártalanítási összeggel rendelkező cégek.

 

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfelek érdekeinek szem előtt tartásával jár el, hogy a betétesek minél hamarabb pénzükhöz juthassanak, így előfordulhat, hogy hamarabb kapják meg a pénzüket, és a kártalanításról készített kivonat csak ezt követően jut el hozzájuk postai úton.

 

Az OBA által kiküldésre kerülő Kifizetési elszámolás bemutatása NEM feltétele a kártalanításnak, azt az erre kijelölt Takarékbank fiókokban e nélkül is intézheti. Azon ügyfelek részére, akik még nem kapták meg a fenti elszámolást segítséget kívánunk nyújtani a tájékoztató végén található táblázat szerinti fiókkiosztással.

 

A táblázat azon települések iránytószámait tartalmazza, mely települések valamely lakosa érintett a kártalanításban (adatvédelmi szempontokból kizárólag az iránytószámokat tudjuk közölni). Ezen iránytószámokhoz kapcsolva találhatók azok a Takarékbanki fiókok, amelyekben lehetősége van az érintett betétesnek rendelkezni a kártalanítási összegről. A betétesek a Sberbanknál nyilvántartott magánszemély esetében állandó lakcím, cég esetében székhely irányítószáma alapján találják meg azt a Takarékbanki fiókot, ahol a részükre járó kártalanítási összegről rendelkezhetnek.

 

Kérjük, hogy a táblázat alapján megjelölt Takarékbanki fiókot keresse fel tájékoztatás és kártalanítási ügyintézés céljából. Ezzel nagyban gyorsítja saját ügyintézését!

 

A bankfiókokban történő zökkenőmentes kiszolgálás érdekében javasoljuk, hogy a Takarékbank fiókjaiban lehetőség szerint az alábbi beosztás szerint érkezzenek kártalanítási ügyintézés céljából. A beosztást a Sberbankban bejelentett magánszemélyek esetében titulus nélküli vezetéknév, cégek esetében cégnév kezdőbetűje alapján került meghatározásra.

 

2022. március 11-én pénteken nem betűvel kezdődő (cégnév esetén), illetve A-tól E (É)-i

2022. március 16-án szerdán F-től K-ig

2022. március 17-én csütörtökön L-től R-ig

2022. március 18-án pénteken S-től ZS-ig

 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a kártalanítási összegről történő rendelkezésre nemcsak a fent megjelölt időpontokban, hanem azon időponttól kezdve egészen 2023. március 31 –ig bármikor lehetősége van a Takarékbank megjelölt fiókjaiban!

 

Az Ön számára kártalanítási ügyintézés céljából kijelölt Takarékbanki fiók és ügyintézési kezdőidőpont kiválasztásában mind a Takarékbank, mind az OBA ügyfélszolgálata készséggel áll rendelkezésére az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

 

Takarékbank Zrt.

06-1-311-3110

 

OBA

06-1-999-9669

sberbankinfo@oba.hu

 

Együttműködését köszönjük!


Kapcsolódó dokumentumok:

Kérjük, válasszon az alábbiak közül:

Azonnali fizetési rendszert érintő karbantartás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank,  Mobilapp, e-Bankszolgáltatásokat érintően 2022.10.02. 00:00 és 2022.10.02.03:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb, 1-2 perces szakadozások fordulhatnak elő.
 
Köszönjük megértését és türelmét!
Takarékbank Zrt.

 

RÉSZLETEK