Takarék Mobil Bankfiók

Tavasszal már 15 Takarék Mobil Bankfiók járja az országot

 

A járatok az összes megyében közlekednek majd

Fokozatosan állítják forgalomba a Takarékbank mozgó bankfiókjait, május végére már 15 Takarék Mobil Bankfiók járja majd az országot az ország összes megyéjében. A teljes kisfióki technikával és ATM-mel felszerelt, banki ügyintézővel közlekedő járműparkot a Takarékbank folyamatosan fejleszti.

 

A Takarék Mobil Bankfiók  egy teljes kisfióki technikával felszerelt jármű, amely naponta több települést lát el pénzügyi szolgáltatásokkal, egy előre meghatározott menetrend szerint. A másfél évvel ezelőtt indult projekt a Takarékbank egyedülálló kezdeményezése, amelynek célja, hogy helybe vigye a korszerű banki ügyintézést olyan távoli kistelepülésekre is, ahol egyetlen pénzintézet sincs jelen fiókjaival.

 

Az országban egyedüli kezdeményezés igen népszerű az érintett települések lakosainak, vállalkozóinak és önkormányzatainak körében, amit jól mutat, hogy a Takarék Mobil Bankfiók forgalma és szolgáltatásainak összetétele gyakorlatilag megegyezik a kisebb fiókokéval. A mobil bankfiók jól kiegészíti a takarékok hagyományos fiókhálózatát, amely messze a legkiterjedtebb az országban.

 

A kedvező visszajelzések nyomán a Takarékbank újabb mobil bankfiókokat állít forgalomba: tavasszal már 15 busz járja majd az országot, így a flotta az ország minden megyéjébe eljut. Egy-egy településen a mobil bank az ügyfélforgalomtól függően 1,5-2,5 órán keresztül áll az ügyfelek rendelkezésére. A Takarék Mobil Bankfiókok állomásait és a járatok sűrűségét a helyi önkormányzatokkal közösen alakítják ki a takarékok.

 

A lakossági és vállalati ügyfelek a pénz befizetése és felvétele mellett a kisbusszal utazó banki ügyintéző segítségével számlát nyithatnak, betétet helyezhetnek el, a lejárókat megújíthatják, meghatározott limit alatt pénzt vehetnek fel a betétjükből. Ezen kívül átutalásokat kezdeményezhetnek, a magánszemélyek fogyasztási hiteleket, személyi kölcsönöket, valamint csokot igényelhetnek, a vállalkozások pedig bankszámla-hitelkereteket. Befektetési szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, állampapírokat, valamint a Takarékbank leányvállalatainak, illetve partnereinek termékeit lehet megvásárolni.

 

A Takarékbank azért kezdeményezte a mobil bankfiókos szolgáltatás országos elindítását, mert tapasztalatai szerint az online bankolás népszerűségének gyors növekedése ellenére a banki ügyfelek jelentős része még mindig ragaszkodik a hagyományos fiókos ügyintézéshez. Ezen felül sokan élnek olyan településen, ahol egyetlen pénzintézet sem működik, és a legközelebbi kirendeltség is kilométerekre található. A Takarék Mobil Bankfiók további előnye, hogy nagy rendezvényeken, például fesztiválokon, kiállításokon is ki tudja szolgálni a pénzügyi igényeket.