Takarék Hitelkártya

A Takarék Hitelkártya termék értékesítése a Bank üzletpolitikai döntése

alapján határozatlan időre felfüggesztésre került.

 

 

 

APRÓ TÁRS A MINDENNAPI KÉNYELEMHEZ

 

THM 42,37%

Takarék Hitelkártya - www.takarekbank.hu

Apró társ a mindennapi kényelemhez

Próbálja ki akár díjmentesen az első évben!

A Takarék hitelkártyával szabadon használhatja a Hitelintézet pénzét a felhasználható hitelkerete erejéig. Érdemes vásárlásai alkalmával hitelkártyáját használni, hiszen vásárlásai után jóváírásban részesülhet!

 

Hitelkártya pénzvisszatérítéssel

 

Elérhető hitelkeret:

110.000 Ft – 1.000.000 Ft

Hitelcél:

Szabad felhasználás

Kamat mértéke:

30,78%

THM (Teljes hiteldíj mutató):

42,37%

Pénzvisszatérítés vásárlásai után:

1%, havi akár 4.000 Ft

Főkártya éves díja:

5.129 Ft, első éves díja elengedve!

 

Miért válassza a Takarék hitelkártyát?

 

 • Az első évben az éves kártya díjat elengedjük1
 • Vásárlásai után 1%, akár 48 000 Ft pénzvisszatérítést is kaphat évente
 • Szabadon meghatározható kölcsönösszeg: a hitelkeret az adósminősítés eredményétől függően akár havi jövedelmének háromszorosa is lehet. (Igényelhető minimum összeg 110.000 Ft;  maximum összeg 1 millió Ft.)
 • Futamidő: 12 hónap, évente újabb 1 évvel meghosszabbítható
 • Pénzvisszatérítés mind a főkártyával mind a társkártyával végrehajtott vásárlások után – a Hirdetményben meghatározott mértékig
 • Akár 4 db társkártya is igényelhető a főkártya mellé
 • Akár kamatmentesen is használható a hitelkeret terhére igénybevett összeg, amennyiben fordulónapon fennálló teljes tartozását a fizetési határidőig visszafizeti
 • Széles körben használható (pl. utazás, autóbérlés)
 • Biztonsági tartalékként is használható

 

 

A hitelkártyához kapcsolódó szolgáltatásaink

 

 • Strázsa SMS Szolgáltatás: SMS-ben értesülhet a bankkártyával végrehajtott vásárlási és készpénzfelvételi tranzakcióiról.2

 

 

Mit kell tudni a Hitelkártyáról?

 

 • Széleskörűen elfogadott, internetes vásárlásra is alkalmas, kizárólag elektronikus környezetben használható, Mastercard Electronic kártya.
 • Érdemes vásárlásai alkalmával hitelkártyáját használni, hiszen az adott hónapban történt vásárlásai összegének egy részét hónap végén még jóvá is írjuk kártyáján!

 

Pénz-visszatérítés mértéke  
MÁK és online szerencsejáték tranzakciók  0,00%
Bármely elfogadónál, a fizetett összegtől függetlenül  1,00%
Havonta hitelszámlánként legfeljebb 400.000 Ft összesített vásárlási összegig érvényesíthető kedvezmény, azaz összege maximum havi: 4.000 Ft

 

A visszatérítés minden hónap utolsó napján, az adott hónapban könyvelésre került vásárlási tranzakciók összege alapján jóváírásra kerül a kártyaszámlán, ezzel automatikusan csökkentve a visszafizetendő tartozást. A kedvezmény a fő- és társkártyával fizetett vásárlásokra egyaránt vonatkozik. A postai és fióki kártyaelfogadás készpénzfelvételi tranzakciónak minősül.

 

 

Ki igényelheti?

 

Ön akkor igényelhet Takarék Hitelkártyát, ha

 

 • Elmúlt 18 éves,
 • Van munkából, vállalkozásból vagy nyugdíjból származó rendszeres, önálló, legalább a mindenkori minimálbért elérő jövedelme.

 

 

Milyen dokumentumokra van szükség az igényléshez?

 

 • Érvényes azonosító okmányok
 • Utolsó 3 havi fizetési számlakivonat arról a fizetési számláról, amelyikre a munkabér vagy a nyugdíjjóváírás érkezik.
 • Munkáltatói jövedelemigazolás (30 naptári napnál nem régebbi).
 • Nyugdíjas ügyfél esetén a nyugdíjszelvény vagy a nyugdíjjóváírást tartalmazó utolsó 3 havi számlakivonat.

 

 

Az elbíráláshoz szükség esetén további dokumentumokat is bekérhetünk Öntől.

 

 

Reprezentatív példa

 

A Reprezentatív példa kiszámításakor a Hitelintézet – a teljes hiteldíj mutató meghatározásáról, számításáról és közzétételéről szóló hatályos jogszabályban foglaltak alapján - az alábbi feltételeket vette figyelembe:

 • a hitel futamidejét 1 évnek tekintette,
 • a hitelt a legkorábbi időpontban lehívottnak, a lehívás módját kártyás vásárlásnak tekintette az időtartamra vonatkozó korlátok figyelembevételével
 • a törlesztések kapcsán úgy tekintette, hogy az egyes havi törlesztőrészletek összege, azonos a minimum visszafizetendő összegekkel, majd a hitel lejáratakor fizetendő utolsó visszafizetés alkalmával a teljes fennmaradó összeg kerül visszafizetésre (83/2010. (III.25.) Korm. rendelet 4.§)

 

A konstrukcióhoz kapcsolódó főbb díjak:

 

Díj megnevezése Díj mértéke Megjegyzés
Éves rendelkezésre tartási jutalék 0% /hó a hitelkeret fel nem használt része után
Kezelési költség 0 Ft  
Minimális törlesztőrészlet a fennálló hiteltartozás 5%-a, minimum 2713 Ft  
SMS Havi díj: 102 Ft/hó Db díj: 26 Ft  
Késedelmi díj 4.626 Ft alkalmanként, a minimum fizetendő összeg (késedelmes-/vagy részleges) - Türelmi idő lejártáig történő - meg nem fizetése esetén számítja fel a Hitelintézet.

 

 

1 A kártya igénylését követő első évben a kártya éves díja 0 Ft, valamint a csoportos beszedési megbízások, bel- és külföldön bonyolított vásárlási tranzakciók díja, valamint a havi zárlati díj is 0 Ft. A további, opcionális szolgáltatások igénybevétele díjköteles. Részletek, és feltételek az aktuális Lakossági Hitelkártya Hirdetményben találhatóak. Amennyiben a hitelkártya szerződés a létrejöttét követő 12 hónapon belül felmondásra kerül, a Hitelintézet felszámítja, és a hitelkártya elszámolási számlán terheli a kedvezmény nélküli első éves kártyadíjat (Főkártya és társkártya esetén 5.129 Ft).
 
2 A Strázsa SMS szolgáltatás igénybevétele díjköteles. Bővebb információ a Lakossági Hitelkártya Hirdetményben.
 
A THM meghatározása a 2021. július 01. napján érvényes feltételek és hatályos jogszabályok figyelembevételével, 375 000 Ft összegű, teljes kihasználtságú hitelkeret és 1 éves futamidő feltétezésével történt.
 
A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek.  A Takarék Hitelkártya részletes feltételei megtalálhatóak a Takarék Hitelkártya Hirdetményben, valamint a Takarékbank Zrt. Lakossági Hitelkártya Általános Szerződési Feltételekben
 
Hitelfelvétel előtt tájékozódjon!
Igénylés előtt mérlegelje háztartása teherviselő képességét, és döntését körültekintően hozza meg! Gondolja végig bevételeit és kiadásait, valamint, hogy mennyi törlesztő részletet tud vállalni.

Kapcsolódó dokumentumok:

Archív dokumentumok
A termékhez kapcsolódó, korábban hatályban lévő dokumentumok, valamint a már nem értékesített termékeink kapcsolódó dokumentumai az alábbi linken találhatók.

Figyelmeztetés új csalási módszerre keresőalkalmazásokon keresztül!

A csalók új elkövetési módszert használnak, amely miatt a Takarékbank ügyfelei is veszélybe kerülhetnek. Az ismert keresőalkalmazások (pl. Google, Bing) felületén fizetett hirdetések jelennek meg: amennyiben az ügyfél a Hitelintézet nevére, vagy a Hitelintézet nevére és a „netbank” szóra keres, akkor az első találatok egyike egy a Hitelintézet nevére emlékeztető, valójában csaló oldalra mutató találatot jelenít meg.

 

Bővebben