Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámla - www.takarekbank.hu

Végre itt egy olyan egyedülálló bankszámla, amely lehetővé teszi, hogy Ön is naponta tegyen a környezetéért! A Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámlájához kapcsolódó 85,5%-ban újrahasznosított anyagból készült Visa Zöld bankkártyájával1 minden vásárlása után 0,2 %-ot2 jótékonyságra fordít a Takarékbank.

 

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel (OMME) közös "Tehetsz méh többet" együttműködésünknek köszönhetően a bankszámlához kapcsolódó bankkártyával történt vásárlás összegének 0,2 %-át2 havonta adományként a Takarékbank átutalja az OMME-nek, amely összeget - jótékony céllal - a méhek megmentésére, az ökológiai egyensúly fenntartásában betöltött kulcsfontosságú szerepük erősítésére, valamint a magyar mézfogyasztás ösztönzésére fordítja.

 

Az adományozott összeg ezeken túl még számos fontos témában hasznosul, hiszen az OMME célja többek között a magyar méhészet összefogása, a hazai termelői mézek piaci megjelenésének fejlesztése, az őshonos hazai méhfajta genetikai sokszínűségének megőrzése, és évente 100 ezer rászoruló gyermek mézes-reggeliztetése.

 

Kiknek ajánljuk?

 

A bankszámlát elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek a rendszeres jövedelme3 a Takarékbankhoz érkezik, és akik bankkártyával, Takarék Netbankon, Mobilappban intézik havi rendszeres fizetési kötelezettségeik teljesítését, illetve vásárlásaik során külföldön elérhető szolgáltatásokat is igénybe vesznek.

 

Amennyiben akár naponta szeretne tenni környezetéért, vásároljon bankkártyájával minél többször!

 

Miért ajánljuk a Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámla használatát?

 

 • Díjmentes a bankkártyás vásárlás belföldön és külföldön egyaránt.
 • Díjmentes hozzáférés a Takarék Netbank, Mobilapp, Telebank és Takarék VideoBank szolgáltatásokhoz
 • Díjmentesek vagy kedvezményes díjazásúak a Takarék Netbankon, Mobilappban kezdeményezett alábbi átutalások:
  • eseti forint átutalás Takarékbankon belül és kívül
  0 Ft4
  • állandó forint átutalás Takarékbankon belül és kívül
  0 Ft4
  • SEPA (EUR) átutalás
  0 Ft4
  • deviza átutalás Takarékbankon belül és kívül
  0 Ft + 0,3% max.: 6 000 Ft

 

 • Díjmentes a fizetési kérelem szolgáltatás havi díja.
 • Kedvezményes, illetve akár 0 Ft is lehet a havi számlavezetési díj5:

 

 
 • ha legalább havonta 150 000 Ft jóváírás6 érkezik a bankszámlájára:
1 000 Ft
 
 • ha legalább havonta 250 000 Ft jóváírás6 érkezik a bankszámlájára:
500 Ft
 
 • ha legalább havonta 350 000 Ft jóváírás6 érkezik a bankszámlájára:
0 Ft
 
 • A számlavezetési díjkedvezménynek egyéb feltétele nincs.
 

 

 • A bankszámlához 85,5%-ban újrahasznosított anyagból készült Visa Zöld és MasterCard Gold bankkártya igényelhető.

 

A bankszámla nyitás feltételei:

 

 • 18. életév betöltése
 • A szerződéssel összefüggő kapcsolattartás céljából elektronikus levelezési cím megadása.
 • A számlatulajdonos részére Telebank és Takarék Netbank szolgáltatás igénylése.
 • A Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámla kizárólag egy számlatulajdonos részére nyitható.

 

A Takarékbank, a bankszámla kivonatot havonta Netbank szolgáltatáson keresztül juttatja el a számlatulajdonos részére.

 

További szolgáltatások:

 

 • Az egész világon - a Visa vagy a MasterCard kártyatársaság logójával ellátott helyeken - biztonságosan vásárolhat, és pénzt vehet fel bankkártyájával, melyről az SMS szolgáltatásnak köszönhetően azonnal értesülhet.

 

 

 • A forint bankszámlája mellett ajánljuk Takarék Deviza Számlacsomagunkat EUR, CHF, GBP vagy USD devizanemben is.

 

A Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámlához Mastercard Gold bankkártya is igényelhető, amellyel történő vásárlással is hozzájárul a jótékony célhoz.
 
2 A Takarékbank fenntartja a jogot az adomány összegének megváltoztatására, melyről a Takarékbank Fenntartható Lakossági Fizetési Számlatermékek Hirdetményében közzétett tájékoztatás útján értesíti a Takarék Fenntartható Lakossági Bankszámla tulajdonos és kártyabirtokos ügyfeleit.
 
3 Jóváírásként, a Bankszámlán jóváírásra került más ügyfél számlájáról beérkező átutalás kerül figyelembe vételre; a Bank nem veszi figyelembe a pénztári befizetést, a lakossági betét lejáratából, betét feltörésből, illetve betéti kamat jóváírásából származó jóváírásokat.
 
4 A 4-es indexszel jelölt átutalások kedvezményes díjainak feltételei az alábbiak:
Abban az esetben ha a bankszámlára érkező havi jóváírások összege a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhó 15. napjáig nem éri el a 350 000 Ft-ot, a tárgyhónap 1-jétől a tárgyhónap végéig végrehajtott 4 indexxel jelzett átutalások havi 500 000 Ft feletti, együttes összege után fizetendő díj átutalásonként 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft.
Abban az esetben ha a bankszámlára érkező havi jóváírások összege a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhó 15. napjáig eléri vagy meghaladja a 350 000 Ft-ot, akkor tárgyhónap 1-jétől a tárgyhónap végéig végrehajtott 4 indexxel jelzett átutalások havi 1 000 000 Ft feletti, együttes összege után fizetendő díj átutalásonként 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft.
Abban az esetben, ha egy tranzakcióval a banki és kiegészítő díj mentes 500 000 Ft-os vagy 1 000 000 Ft-os összeghatár túllépésére kerül sor, az adott tranzakcióra  vagy az összeghatár feletti részére 0 Ft + 0,3% max. 6 000 Ft díj kerül felszámításra.
 
5 A kedvezményes számlavezetési díj havi jóváírási feltétel vizsgálata során a vizsgálati időszak a tárgyhónapot megelőző hónap 16. napjától a tárgyhónap 15. napjáig terjedő időszak. A feltételek nem teljesítése esetén a havi számlavezetési díj 2 300 Ft.
     
6 A kedvezményes számlavezetési díj teljesítéséhez a rendszeres jóváírás, akár több részletben is érkezhet.
 

A tájékoztatás nem teljes körű, további részleteket és feltételeket, valamint a bankszámlák számlavezetési és tranzakciós díjaira vonatkozó információkat a Takarékbank Zrt. Fizetési számlák és fizetési számlákhoz kapcsolódó betétek Általános Szerződési Feltételei, a számlához igényelhető bankkártya és elektronikus szolgáltatások mindenkor hatályos részletes feltételeit a Lakossági és Vállalati bankkártyák Üzletszabályzata és Általános Szerződési Feltételei, a Takarékbank Zrt. Elektronikus Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, a bankszámlához kapcsolódó kamatokat, további díjakat a mindenkori hatályos Takarékbank Fenntartható Lakossági Fizetési Számlatermék Hirdetménye, a Takarékbank Lakossági Bankkártya Szolgáltatás Hirdetménye, az Alaphirdetmény fizetési számlákra és betétkezelésre vonatkozóan és a Tájékoztató a Fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről, a készpénzforgalomhoz kapcsolódó limitekről (Teljesítési rend) tartalmazza, amelyek elérhetőek a Takarékbank Zrt. fiókjaiban https://takarekbank.hu/atm-fiok, illetve a www.takarekbank.hu honlapon.

 

A hatályos hirdetmények, Általános szerződési feltételek, Üzletszabályzatok és egyéb dokumentációk megtekinthetőek a https://www.takarekbank.hu/maganszemelyek/hirdetmenyek-szabalyzatok oldalon.

 

A bankszámlaváltás részletes folyamatát megtalálja a „Tájékoztató a számlaváltásról” elnevezésű dokumentumban a fiókjaiban, illetve a takarekbank.hu honlapon.

 

A Takarék bankszámlák és betétek az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által biztosítottak. További részletek és feltételek a www.oba.hu oldalon találhatóak.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Archív dokumentumok
A termékhez kapcsolódó, korábban hatályban lévő dokumentumok, valamint a már nem értékesített termékeink kapcsolódó dokumentumai az alábbi linken találhatók.

Azonnali fizetési rendszert érintő karbantartás

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank,  Mobilapp, e-Bankszolgáltatásokat érintően 2022.10.02. 00:00 és 2022.10.02.03:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb, 1-2 perces szakadozások fordulhatnak elő.
 
Köszönjük megértését és türelmét!
Takarékbank Zrt.

 

RÉSZLETEK