Értékpapírszámla - www.takarekbank.hu

  

Ha Ön a Takarék Csoportnál szeretné értékpapír ügyleteit lebonyolítani, összevont értékpapírszámlával szükséges rendelkeznie.

 

 

Az értékpapírszámla két részből tevődik össze, értékpapír pénzszámlából, azaz ügyfélszámlából, illetve értékpapírszámlából. Az ügyfeleink szabad pénzeszközei az értékpapírszámla pénzszámláján kerülnek nyilvántartásra, valamint a díjak és költségek terhelése is az értékpapír pénzszámlán történik. A szabad pénzeszközökből vásárolt értékpapírok pedig az értékpapírszámlán kerülnek nyilvántartásra.

 

 

Hogyan nyithatok értékpapírszámlát?

 

Értékpapírszámlát valamennyi Takarék Csoporthoz tartozó, befektetési termékeket forgalmazó partnerünknél személyesen nyithat.

 

 

Milyen értékpapírokat vásárolhatok az értékpapírszámlára?

 

Ön valamennyi, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. által forgalmazott értékpapír közül választhat, így vásárolhat például befektetési alapokat, részvényeket, kötvényeket, illetve állampapírokat is.

 

 

Hogyan juthatok az értékpapírszámlán lévő pénzemhez?

 

Értékpapír pénzszámlán lévő pénzeszközeit a Takarék Csoport fiókhálózatában kiutalással, készpénzfelvétellel, illetve elektronikus szolgáltatás igénybe vétele esetén elektronikus úton is kiutalhatja saját fizetési számlájára.

 

 

Jár-e adókedvezmény az értékpapírszámla után?

 

Az értékpapírszámlán elért jövedelem után adófizetési kötelezettség keletkezik, melyet a Bank a mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően levonja, bevallja és befizeti az adóhatóság részére. A hatályos jogszabályok alapján amennyiben Ön szeretne adókedvezményben vagy adó-visszatérítésben részesülni, figyelmébe ajánljuk az Adófaragó Befektetési Számlát, illetve a Nyugdíj-előtakarékossági Számlát.

 

 

*Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A megtakarítási termékekről a www.takarekinvest.hu oldalon, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Fiókhálózatában tájékozódhat. A befektetési szolgáltatás általános szabályait az Üzletszabályzat, valamint mellékletei tartalmazzák. A termékek részletes kondícióit, jellemzőit, állampapír esetében az adott sorozat ismertetője, nyilvános ajánlattétele, befektetési alap esetében a kezelési szabályzat tartalmazza, egyéb termékek esetében a részletes tájékoztatást a kibocsátó honlapján érhető el. Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a honlapon található dokumentumokat! Az értékpapírszámla vezetésére vonatkozó díjakat az aktuális díjjegyzék tartalmazza, amely megtalálható a www.takarekinvest.hu honlapon.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk,hogy tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbank/e-Bank/Mobilapp szolgáltatásban 2021.12.05. 00:00 órától 2021.10.05. 04:00 között fennakadások várhatóak, rövidebb szakadozások fordulhatnak elő, továbbá a Takarékbank SMS szolgáltatása sem lesz rövidebb ideig elérhető. A Netbank belépéshez, illetve a tranzakciók indításához szükséges SMS-ek és a kártyatranzakciós tájékoztató,továbbá a netes bankkártyás vásárlást jóváhagyó SMS-ek nem kerülnek majd azonnal kiküldésre.

Köszönjük megértését és türelmét!

 

Takarékbank Zrt.