Érintés nélküli fizetés - limitváltozás

  

Érintés nélküli fizetés - limitváltozás - www.takarekbank.hu

  

A 2020. március 25-ei 60/2020. (III. 23.) Kormány rendelet értelmében - legkésőbb 2020. április 15-től - a POS-terminálon keresztül történő, PIN-kód nélküli érintéses vásárlási limit* 5.000 Ft-ról 15.000 Ft-ra emelkedik. A szükséges módosításokat a terminálokat üzemeltető Bankoknak, illetve Szolgáltatóknak kell elvégezniük. A POS terminálok frissítésével ez az átállás folyamatos. A Rendelet kihirdetésének időpontjától kezdve azonban - átmeneti ideig, kereskedőnként eltérően - a terminál 5.000 Ft, és/vagy 15.000 Ft felett kéri megadni a PIN kódot.

 

A Takarékbank az általa szolgáltatott mintegy 3500 terminál szoftverét távoli eléréssel frissíti az éjszakai órákban, hogy nappal zavartalanul működjön a kártyaelfogadás. A terminált használó kereskedők, szolgáltatócégek azzal tudják segíteni a frissítést, hogy a következő napokban éjjel sem kapcsolják ki a készülékeket, és így lehetővé teszik az új beállítás letöltését.

 

A Takarékbank – jogszabályi kötelezettségnek eleget téve – az adott kártyával egymást követően végrehajtott, összességében 45.000 Ft összegű, PIN kód nélküli vásárlás után, továbbra is ügyfélhitelesítést kér. A POS terminál beállítástól függően ebben az esetben vagy a PIN kód megadását kéri az eszköz, vagy kérheti a kártya chip-olvasóba helyezését, 15.000 Ft alatt is.

 

A Takarékbank kéri ügyfeleit, hogy továbbra is ügyeljenek kártyájukra és az azon található adatok biztonságára, valamint érintéses fizetés előtt ellenőrizzék, hogy a helyes összeg szerepel-e a POS-terminál kijelzőjén.

 

* Érintéses vásárlási limit: Meghatározza egy darab Érintéses Tranzakció maximális összegét, amelyet PIN kód megadása nélkül kezdeményezhet a Kártyabirtokos. A limit összege nem módosítható. Ezen összeg felett a PIN kód megadása szükséges.

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy előre tervezett karbantartás miatt 2021. szeptember 26-án 00:05 és 03:00 között az utolsó bankkártyás tranzakciójának időpontjában fennálló egyenlegét fogja tudni felhasználni bankkártyájával. Egyenlege a karbantartás ideje alatt nem frissül.
Tájékoztatjuk továbbá arról, hogy a tervezett karbantartás miatt a Takarék Netbankban, Mobilappon és Takarék e-Bankban 2021.09.26. 00:00 és 03:00 között nem tud AFR átutalási megbízásokat kezdeményezni.
Köszönjük megértését!

Üdvözlettel:
Takarékbank Zrt.