Adófaragó Befektetési Számla - www.takarekbank.hu

  

Az Adófaragó Befektetési Számla (vagy Tartós Befektetési Számla (TBSZ)) egy adókedvezmény-, vagy adómentességi lehetőséggel egybekötött középtávú megtakarítási forma magánszemélyek részére.

 

Az Adófaragó Befektetési Számlán megtakarítást elhelyező Ügyfeleink a számlára befizetett összeget a saját döntésüknek megfelelően forintban vagy devizában denominált értékpapírokba fektethetik be, majd a teljes időszak alatt szabadon változtathatják a portfoliójuk összetételét. Többek között vásárolhatnak befektetési jegyeket, a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott értékpapírokat, magyar állampapírokat, nemzetközi értéktőzsdéken kereskedett értékpapírokat, valamint az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. online rendszerein keresztül elérhető termékeket.*

 

 

KINEK AJÁNLJUK AZ ADÓFARAGÓ BEFEKTETÉSI SZÁMLÁT?

 

Adófaragó Befektetési Számla termékünket minden olyan belföldi illetve külföldi, de belföldiként adózó természetes személynek ajánljuk,

 

  • akinek számít, hogy befektetett megtakarításai akár adómentesen** gyarapodjanak,
  • aki 3-5 éves befektetési időtávban gondolkodik,
  • aki számára fontos, hogy saját maga döntsön megtakarításának összetételéről kötelezettségektől mentesen,
  • aki szeretné kihasználni a tőkepiacon elérhető befektetések hozamlehetőségeit.

 

 

ADÓFARAGÓ BEFEKTETÉSI SZÁMLA ELŐNYEI

 

Az Adófaragó Befektetési Számlával rendelkező Ügyfeleink a számlán található befektetések hozamai után csupán 10 % adót** kötelesek fizetni, amennyiben legalább három évig a számláról nem vonják ki megtakarításaikat. Továbbá befektetéseik után teljes adó- és járulékmentességben** részesülhetnek, amennyiben megtakarításaikat az ötéves lekötési időszak végéig megtartják a számlán.

 

 

HOL NYITHATÓ ADÓFARAGÓ BEFEKTETÉSI SZÁMLA?

 

Adófaragó befektetési számla valamennyi befektetési termékeket forgalmazó Takarékbanki fiókban nyitható, azonban egy naptári éven belül ugyanazon befektetési szolgáltatóval, hitelintézettel csak egy értékpapírszámla típusú TBSZ szerződés köthető.

 

 

HOGYAN LEHET BEFIZETNI AZ ADÓFARAGÓ BEFEKTETÉSI SZÁMLÁRA?

 

A számla megnyitásakor az első jóváírás összege el kell, hogy érje a 25.000 Ft-ot.  A számla megnyitásának éve ún. gyűjtőévnek minősül, ennek megfelelően a megnyitás napja és az adott naptári év vége között tetszőleges alkalommal ki lehet egészíteni az adott gyűjtőév megtakarítását. A gyűjtőév leteltét követően, a következő naptári évtől az adott TBSZ-re további befizetések már nem helyezhetők el, ekkor már csak új TBSZ megnyitására van lehetőség.

 

 

Fenti információk tájékoztató jellegűek, a tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltése. A termékek részletes leírását a vonatkozó Hirdetmény és a Végleges Feltételek, illetve a részletes terméktájékoztatók tartalmazzák, a kockázatokról a Kockázati Tájékoztató ad részletesebb tájékoztatást.. Kérjük, befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el az említett dokumentumokat! A megtakarítási termékekről a www.takarekinvest.hu oldalon, az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. Fiókhálózatában tájékozódhat.
 
*A teljes terméklista megtalálható az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. vonatkozó üzletszabályzatában, mellékleteiben és hirdetményeiben.

**A feltüntetett adómentességre és a kedvezményes adókulcsra a mindenkor hatályos személyi jövedelemadóról szóló törvény rendelkezései az irányadóak. Jogszabályváltozás esetén a TBSZ számlára vonatkozó szabályok, feltételek módosulhatnak.

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok