Koronavírussal kapcsolatos intézkedések, teendők

Koronavírussal kapcsolatos intézkedések, teendők - www.takarekbank.hu

A Takarékbank felelős vállalatként számos megelőző intézkedést tett és tesz a koronavírus fertőzéssel kapcsolatban és felkészült az esetleg szükséges további lépésekre is.

A Bank mindent megtesz munkavállalói és Ügyfelei egészségének védelmében, továbbá, mint az egyik legtöbb Ügyfelet kiszolgáló, felelős pénzintézetként elkötelezett annak érdekében, hogy Magyarország az elérhető legkisebb nemzetgazdasági károkat szenvedje el a világjárvány hatására. Szoros egyeztetéseket folytat a szakmai szervezetekkel, valamint a Magyar Bankszövetséggel és a Magyar Nemzeti Bankkal.

 

Az alábbiakban megtalálhat minden egészségügyi és pénzügyi szempontból fontos információt a jelenleg kialakult helyzet kapcsán.

 

Javasolt ügyintézés a vírushelyzetben

 

Ha teheti, kerülje a készpénz használatát, fizessen bankkártyával, illetve pénzügyeinek intézésére a bankfiókok helyett használja: 

 

Személyes ügyintézés

 

A Takarékbank mindent megtesz a bankfiókjaiban dolgozó kollegák és az Ügyfelek egészségének védelme érdekében, ezért:

  • A vírusterjedés kockázatának csökkentése érdekében az ügyféltérben csak azon Ügyfelek tartózkodhatnak, akiknek ügyintézőinknél az ügye intézése folyamatban van.
    Újabb Ügyfél akkor léphet be az ügyféltérbe, amikor ügyintézőnk felszabadul és az ügyét elintéző Ügyfél kilép az ügyféltérből. A Takarékbank  erre vonatkozó kérését kérjük, vegyék figyelembe! 
  • Az ügyféltérben annyi ideig tartózkodjon, amennyi ideig ügyintézése tart!
  • Ha bankfióki látogatása során szájmaszkot visel, kérjük, hogy belépéskor arcát rövid időre tegye szabaddá! (A banki szolgáltatások igénybevétele során a fiókokba érkező Ügyfeleket kamerákkal rögzítjük bankbiztonsági okokból kifolyólag).
  • Amennyiben a következő állítások bármelyike igaz Önre az elmúlt 14 napra vonatkozólag kérjük, hogy a személyes ügyintézést kerülje el:

 

- Tartózkodott külföldön vagy külföldről hazaérkező személlyel érintkezett,

- Láz és/vagy koronavírus fertőzés jeleit érzékeli önmagán,

- Érintkezett fertőzött személlyel.

 

Zárva tartó bankfiókjainkról itt talál aktuális  tájékoztatást.

 

A jelenlegi vészhelyzetre való tekintettel kiemelten kérjük, hogy lehetőség szerint a bankfiókokat ne keressék fel személyesen, helyette keressenek minket a fentiekben javasolt egyéb csatornákon. További részletek

 

Hitel törlesztési moratóriummal kapcsolatos információk

 

Magyarország kormánya 2020. március 18-án rendkívüli intézkedéseket hozott a hiteltörlesztések könnyítése érdekében. Ennek értelmében a Takarékbank leállította a hitelek törlesztéseinek beszedését lakossági és vállalati Ügyfeleinél egyaránt.

Azok az Ügyfelek, akik törlesztéseiket továbbra is fizetni kívánják, és nem kérnek moratóriumot, ezt jelezhetik a Takarékbank felé. Ennek lehetőségéről a következő napokban teszünk közzé tájékoztatást. További részletek

 

Fogyasztói hitelfelvételt érintő változások

 

Az Ügyfelek továbbra is igényelhetnek személyi kölcsönt a Takarékbanknál az új, 47/2020. (III.18) kormányrendeletben foglalt szabályoknak megfelelően, a THM értékének maximalizálása kapcsán az új termék feltételei kidolgozásra kerültek.

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a jelenleg még sugárzott média kampányokkal ellentétben Bankunknál 2020.03.19. napjától kizárólag a 47/2020. (III. 18.) Kormányrendeletnek megfelelõ kondíciójú Személyi Kölcsön konstrukció keretében köthetõ szerzõdés. Az egyes média kampányok – a Bank kérése ellenére – még nem kerültek mindenhol levételre, illetve a levételük folyamatban van és az abban látható/közölt kondíciók a 2020.03.18-ig megkötött kölcsönszerződésekre érvényesek.

 

További információ a Takarék Személyi Kölcsönről: Részletek

 

További részletek

 

Hasznos oldalak a koronavírussal összefüggésben: 

 

 

E-csatornák nem elérhetőek

Tisztelt Ügyfeleink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. június 1-jén várhatóan 18:00 és 24:00 óra között a korábbi Békés Takarék Szövetkezet, Dél TAKARÉK Szövetkezet, Hungária Takarék Takarékszövetkezet, Nyugat Takarék Szövetkezet, Pátria Takarékszövetkezet és a TISZÁNTÚLI TAKARÉK Takarékszövetkezet Ügyfelei részére a Takarék Netbank, Takarék Mobilapp és Takarék e-Bank szolgáltatás átmenetileg nem lesz elérhető.
Köszönjük megértésüket!
Üdvözlettel:
Takarékbank Zrt.