Ugrás a tartalomhoz

Tisztelt Ügyfelünk!
Technikai okokból az azonnali forint átutalási megbízások jóváírásában és küldésében 2023. március 16-án délután rövid ideig hiba volt tapasztalható. A tranzakciók rendezésén dolgozunk. Az esetlegesen okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Kérdés esetén hívja ügyfélszolgálatunkat a +36-1-311-3110 számon. Megértését és szíves türelmét köszönjük!

Hirdetmények, szabályzatok ATM és fiókkereső Árfolyamok Elemzések Kapcsolat Volt Forrás Tksz kártérítés

Egyesítették erőiket a Bács- Kiskun megyei TakarékokJelentős átalakuláson megy keresztül a Takarékszövetkezeti szektor 2017. év végéig. Az eddigi 51 Takarék egyesüléséből, összesen 12 regionális központú, tőkéjében erős, stabil és hatékonyan működő pénzintézet jön létre. A Regionális egyesülési folyamatok hatására, 2017. szeptember 30-án a Bácska Takarék, a Borotai Takarék, a Hajós és Vidéke Takarékszövetkezet, a Rónasági Takarék , valamint a Szabadszállás és Vidéke Takarékszövetkezet egyesült a Fókusz Takarékkal és Fókusz Takarék néven folytatják tevékenységüket. A fúzióról és annak hatásairól beszélgettünk Sebestyén Istvánnal, a Fókusz Takarék ügyvezető igazgatójával. -Ügyvezető Úr, talán ide illő, ha azt mondom, a Takarékok életében történelmi jelentőségű a most lezajlott egyesülés. 
Azt gondolom, hogy a Takarékok életében valóban egy fontos, sok pozitív lehetőséget tartogató időszak veszi most kezdetét. A hat Takarék több, mint féléves munkájának eredményeként, megújulva, erőinket egyesítve Bács –Kiskun megye teljes területét lefedve működünk tovább. Tőkeerőnk megnő, mérethatékony működésünknek köszönhetően pedig, lehetőségeink kitágulnak. 123 milliárd forintos mérlegfőösszeggel, 600 munkatárssal és 99 fiókkal leszünk jelen a térségben. Miért tartja előnyösnek a régiónkban élő emberek szempontjából a Takarékok erőinek egyesítését?
Amiben mások és többek tudunk lenni, mint a pénzügyi szektor egyéb szereplői, azt három fő gondolatkör mentén fogalmaztuk meg: Elsőként az ember központú ügyfélkapcsolatokat emelném ki. Területi jelenlétük és pénzügyi kapcsolatunk okán, a térségben élőkkel és Ügyfeleinkkel is természetes módon összefonódik a jövőnk. Hisszük, hogy ehhez fontos alapot ad, minőségi kapcsolatunk. 
Másodikként az ügyfeleinkre fordított minőségi időt tartom fontosnak. A közös gondolkodáshoz, a hatékony párbeszédhez ez szükséges. 
Harmadik szempont, hogy tudjuk, mindenki egyedi, így az általunk nyújtott megoldásoknak is egyénre, élethelyzetre szabottnak kell lennie, miközben a megoldás keresése közös célunk. -Milyen kedvező hatásai lesznek az egyesülésnek a térség fejlődése szempontjából?
A fúzió kedvező hatásait a lakossági és vállalati ügyfelek egyaránt érzékelni fogják. Teljes Bács megyében egységes, korszerű szolgáltatási kínálattal leszünk jelen. Odafigyelünk arra, hogy ügyfeleinknek mire van igénye. Mi ehhez igazodunk. Nem a termékekre, hanem az ügyfelekre koncentrálunk, hiszen a prioritásokat, számunkra mindenkor az ő igényük határozza meg. 
A településeken továbbra is aktív társadalmi szerepet vállalunk. Helyben adózunk az Önkormányzatoknak, támogatjuk a helyi szervezeteket és ennek hatására a fejlődésből származó eredményekből részesednek a helyi közösségek is. 
Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy továbbra is egyedülálló biztonságban lesz a Fókusz Takarékban, az ügyfeleink megtakarítása. A takarékok Garanciaközösségének köszönhetően, az Országos Betétbiztosítási Alap ( OBA) mellett a takarékok saját, Tőkefedezeti Alapja is biztosítja a betéteket. Ilyen védelmet egyetlen bank ügyfelei sem élveznek Magyarországon. - Van-e teendőjük az ügyfeleknek a változáshoz kapcsolódóan? 
A becsatlakozó takarékok ügyfeleinek az egyesülésből kifolyólag nincs külön teendőjük. Az eddigi termékeik, szolgáltatásaik továbbra is elérhetőek lesznek a Fókusz Takarékban.Ezekről a tájékoztatást minden érintett részére megküldtük. Az érdeklődők részére, bővebb információkkal szolgálunk fiókhálózatunk munkatársan keresztül, illetve honlapunkon, a www.fokusztakarek.hu oldalon, valamint a munkaidőben elérhető 06/76/900-190-es Call Center telefonszámon. 
Munkatársaimmal, felkészült pénzügyi partnerként várunk Mindenkit, mert tudjuk, hogy egy jelenben meghozott, jó döntéssel teremtjük meg a közös jövőnk sikerét.
 Fókusz Takarék…mert közös a jövőnk!