Takarék agrártámogatások előfinanszírozási kölcsön - www.takarekbank.hu

  

Gyorsan jut vállalkozása szabadon felhasználható kölcsönhöz, megkönnyítve gazdálkodása finanszírozását! Az előfinanszírozás igénylése már az adott évi támogatási kérelem benyújtása előtt megtörténhet. Az agrártámogatások széles köre elérhető már NHP Hajrá forrásból* is!

 

Kik vehetik igénybe?

Az adott támogatásra jogosult, Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartásában regisztrált mezőgazdasági termelők. Bármely vállalkozási forma igényelheti: társas vállalkozás, egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó.

 

Finanszírozható támogatási jogcímek:

  • Közvetlen agrártámogatások (egységes területalapú támogatás, zöldítés támogatás, termeléshez kötött támogatás, átmeneti nemzeti támogatás, fiatal termelő támogatása),
  • Vidékfejlesztési Program normatív típusú jogcímek (pl. AKG, ökológiai gazdálkodások támogatása, NATURA 2000 kompenzációs kifizetések, THÉT, stb.)
  • Piaci és egyéb támogatások (Sertés- és Baromfi állatjóléti támogatás, Szőlő szerkezetátalakítási támogatás). 

 

Mekkora az igényelhető hitelösszeg?

A jogosult mezőgazdasági vállalkozások számára a biztosítékok és a hitelbírálati folyamatok eredményének függvényében lehetővé tesszük a támogatás 90 %-os vagy egyes jogcímeknél akár 100 %-os előfinanszírozását is.

 

Milyen futamidővel igényelhető?

  • 1-20 hónap, a futamidő a támogatás kifizetéséhez igazodik.
  • A közvetlen agrártámogatások előfinanszírozása több éves rulírozó hitel formájában is igénybe vehető

 

Milyen hitelfedezet szükséges?

  • Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe. A visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege.
  • MÁK-nál támogatási célszámlaként bejelentett elkülönített számla
  • Felhatalmazó levél más hitelintézetnél vezetett számlára

 

 

 

*MNB NHP Hajrá forrású hitel igénybevétele esetén meg kell felelni az MNB NHP Hajrá Terméktájékoztatóban foglaltaknak is a termékfeltételek mellett.

 

Az NHP Hajrá hitelprogram részletes feltételeit a Magyar Nemzeti Bank weboldalán (https://www.mnb.hu/monetaris-politika/novekedesi-hitelprogram-nhp) elérhető Terméktájékoztató tartalmazza. 

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk.6:64§-a szerinti ajánlatnak, nem jelent a Hitelintézet részéről szerződéskötési kötelezettséget. A Takarék Agrártámogatások Előfinanszírozási kölcsön igénybevételének részletes feltételei megtalálhatóak a Vállalkozások számára nyújtott hiteltermékek Általános Szerződési Feltételeiben és a Vállalkozói Hitel és Garancia Ügyletek elnevezésű Hirdetményben.

 

Érdeklődjön a Takarékbank Agrárcentrumokban országszerte!

 

 

 

 

A hatályon kívüli Hirdetmények, Általános Szerződési Feltételek, Üzletszabályzatok megtekinthetőek a https://takarekbank.hu/uzleti-ugyfelek/hirdetmenyek-szabalyzatok oldalon.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Takarékbank a koronavírus-járvány (COVID-19) további terjedésének megakadályozása érdekében, valamint a Kormány 431/2020. (IX. 18.) rendeletének megfelelően további intézkedéseket vezetett be:

 

Kérjük megértését és segítő együttműködését. Közös érdekünk a járvány további terjedésének megelőzése.