Takarék agrártámogatások előfinanszírozási gyorskölcsön - www.takarekbank.hu

Egyszerűen és gyorsan, csökkentett dokumentációval elérhető,  támogatás előfinanszírozás, NHP Hajrá forrásból* is,  maximum 40 millió Ft-ig, azoknak a gazdálkodóknak, akik számára kiemelkedő szempont az áttekinthető árazás.

Az előfinanszírozás igénylése már az adott évi támogatási kérelem benyújtása előtt megtörténhet.

Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe, országosan, bármely Takarék Agrárcentrumban.

Gyors, egyszerű, hatékony: kollégáink a szükséges adatok megadását követően kiszámítják Önnek a támogatásainak előfinanszírozására szolgáló hitelösszeget és annak teljes, várható finanszírozási költségét.

 

Kik vehetik igénybe?

Az adott támogatásra jogosult, Magyar Államkincstár (MÁK) nyilvántartásában regisztrált mezőgazdasági termelők. Bármely vállalkozási forma igényelheti: társas vállalkozás, egyéni vállalkozó, őstermelő, családi gazdálkodó.

 

  • Finanszírozható támogatási jogcímek:
  • Közvetlen agrártámogatások (egységes területalapú támogatás, zöldítés támogatás, termeléshez kötött támogatások, átmeneti nemzeti támogatásból anyatehén nemzeti támogatása),
  • Vidékfejlesztési Program normatív típusú jogcímek (AKG, ökológiai gazdálkodások támogatása, NATURA 2000 kompenzációs kifizetések, THÉT)

 

Mekkora az igényelhető hitelösszeg?

500 ezer Ft.– 40 millió Ft, a támogatásra jogosultság függvényében.

NHP Hajrá forrás esetében 5 millió Ft – 40 millió Ft.

Ezen összeg legalább 80 %-a az egységes területalapú és zöldítés támogatásra vehetőigénybe, legfeljebb 20 %-a pedig igény esetén a fent megjelölt egyéb támogatásokra. A teljes hitelösszeg is igényelhető az egységes területalapú és zöldítés támogatásra.

 

Milyen futamidővel igényelhető?

1-20 hónap, a futamidő a támogatás kifizetéséhez igazodik.

 

Milyen hitelfedezet szükséges?

  • Tárgyi fedezet nélkül vehető igénybe, a visszafizetés elsődleges forrása a kifizető szerv által utalt támogatás összege.
  • Takarékbanknál vezetett, MÁK-nál támogatási célszámlaként bejelentett elkülönített számla
  • Felhatalmazó levél más hitelintézetnél vezetett számlára

 

*MNB NHP Hajrá forrású hitel igénybevétele esetén meg kell felelni az MNB NHP Hajrá Terméktájékoztatóban foglaltaknak is a termékfeltételek mellett.

Az NHP Hajrá hitelprogram részletes feltételeit a Magyar Nemzeti Bank weboldalán (https://www.mnb.hu/monetaris-politika/novekedesi-hitelprogram-nhp) elérhető Terméktájékoztató tartalmazza.

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül a Ptk.6:64§-a szerinti ajánlatnak, nem jelent a Hitelintézet részéről szerződéskötési kötelezettséget. A Takarék Agrártámogatások Előfinanszírozási Gyorskölcsön igénybevételének részletes feltételei megtalálhatóak a Vállalkozások számára nyújtott hiteltermékek Általános Szerződési Feltételeiben és a Vállalkozói Hitel és Garancia Ügyletek elnevezésű Hirdetményben.

 

Érdeklődjön a Takarékbank Agrárcentrumokban országszerte!

 

A hatályon kívüli Hirdetmények, Általános Szerződési Feltételek, Üzletszabályzatok megtekinthetőek a https://takarekbank.hu/uzleti-ugyfelek/hirdetmenyek-szabalyzatok oldalon.


Kapcsolódó dokumentumok:

Tisztelt Ügyfelünk!

A Takarékbank a koronavírus-járvány (COVID-19) további terjedésének megakadályozása érdekében, valamint a Kormány 431/2020. (IX. 18.) rendeletének megfelelően további intézkedéseket vezetett be:

 

Kérjük megértését és segítő együttműködését. Közös érdekünk a járvány további terjedésének megelőzése.