Tájékoztató az agrár fizetési moratóriumról

 

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Tájékoztatjuk, hogy Magyarország Kormánya az agrárvállalkozások részére 2022. szeptember 1-től 2023. december 31-ig fizetési moratóriumot biztosít.

A fizetési moratórium a 2022. augusztus 31. napján fennálló szerződések alapján már folyósított kölcsönökre vonatkozik.

A fizetési moratóriumban az az adós vehet részt,

a) akinek a növénytermesztés, állattenyésztés, vadgazdálkodás és kapcsolódó szolgáltatások, erdőgazdálkodás, halászat, halgazdálkodás szakágazatból származó 2021. évi – az eladott áruk beszerzési értéke nélkül számított – nettó árbevétele eléri a 2021. évi nettó árbevételének 50%-át, vagy

b) akinél a hitel célja megfelel az a) pont szerinti valamely szakágazatnak.

 

Amennyiben Ön élni kíván a fizetési moratóriummal, 2022.szeptember 15-ig erről nyilatkoznia kell. A nyilatkozat megtételére rendelkezésre álló határidő elmulasztása jogvesztő.

 

A nyilatkozattétel feltételeiről és módjáról a későbbiekben nyújtunk részletes tájékoztatást.

Kérjük, válasszon az alábbiak közül:

Figyelmeztetés új csalási módszerre keresőalkalmazásokon keresztül!

A csalók új elkövetési módszert használnak, amely miatt a Takarékbank ügyfelei is veszélybe kerülhetnek. Az ismert keresőalkalmazások (pl. Google, Bing) felületén fizetett hirdetések jelennek meg: amennyiben az ügyfél a Hitelintézet nevére, vagy a Hitelintézet nevére és a „netbank” szóra keres, akkor az első találatok egyike egy a Hitelintézet nevére emlékeztető, valójában csaló oldalra mutató találatot jelenít meg.

 

Bővebben