TakarékBank Zrt.

gróf Károlyi Sándor-díj 2016

gróf Károlyi Sándor-díj

gróf Károlyi Sándor-díj

gróf Károlyi Sándor-díj 2016

 

Politikus, a magyar szövetkezetek atyja, kórházalapító, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.
Felismerte, hogy a szükséges és elfogadható kamatlábú mezőgazdasági hitel biztosítása és az arra hivatott szövetkezetek megteremtése elválaszthatatlan egymástól. 1886-os alapításától vezette a Pestmegyei Hitelszövetkezetet és a hitelszövetkezeti mozgalom kiterjesztésén dolgozott, eredményesen. 1894-ben már nyolcvan hitelszövetkezet működött az ország legnagyobb megyéjében. A két világháború közötti időszakban a hitelszövetkezetek döntő szerepet játszottak a szintén általa alapított, más típusú, termelői, fogyasztói és értékesítési szövetkezeti központok megszervezésében és azok fejlődésében. A II. világháború kezdetén már 1.499 hitelszövetkezet működött az országban, közel 800.000 taggal.
Unokaöccse, Károlyi Mihály eszményképének tekintette nagybátyját, nagybátyja viszont őt tekintette szellemi öröksége méltó utódának, továbbfejlesztőjének.
A gróf Károlyi Sándor-díjat 2003-ban a Takarékbank Igazgatósága hozta létre, azzal a céllal, hogy a legfontosabb ügyfélcsoportja - egyben meghatározó tulajdonosai - a takarékszövetkezeti integráció legjobb menedzserei teljesítményét elismerje. A gróf Károlyi Sándor emlékplakettel az alapító jellemzően olyan életművet kíván díjazni, amelyek eredményei túlmutatnak a takarékszövetkezeti integráció határain és tágabb körben is emelik a szektor tekintélyét. A gróf Károlyi Sándor emlékgyűrűvel való kitüntetés elsősorban az adott évben a takarékszövetkezeti integráció keretein belül kifejtett, az integráció egészét érintő kiemelkedő teljesítmény elismeréseként szolgál.

 

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Takarékbank Zrt. Igazgatósága által alapított gróf Károlyi Sándor-díjakra történő jelölés időszaka 2016. november 07. napjától megkezdődött! Jelöltet állítani a hitelintézeti vezetőknek van lehetőségük, az alábbi formanyomtatványok kitöltésével és határidőre történő visszaküldésével.
A jelölés akkor tekinthető érvényesnek, ha a jelölt személyére vonatkozó szöveges indoklás konkrétan megnevezi azt az eseményt, tevékenységet, aktív részvételt, amiért a jelölés történt.
A tényszerű adatokat, információkat nem tartalmazó szöveges indoklás vagy cégszerűen alá nem írt javaslatok nem tekinthetőek érvényes jelölésnek.


Jelölési határidő: 2016. november 21. 10:00.

A gróf Károlyi Sándor-díjak ünnepélyes átadására a Takarékbank által szervezett év végi fogadáson kerül sor.


 


Jelölőlap
 

Díjazottak

Díjazottak

gróf Károlyi Sándor-díj 2016

image

A 2016. december 8-án megrendezett fogadás keretében, tizennegyedik alkalommal adták át a magyarországi hitelszövetkezeti mozgalom egyik szervezőjéről, gróf Károlyi Sándor közgazdászról elnevezett díjakat. A kitüntetést a Takarékszövetkezetek által 1989-ben alapított Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. hozta létre, azzal a céllal, hogy a legfontosabb ügyfélcsoportja - egyben többségi tulajdonosai - a Takarékszövetkezeti Integráció legjobb menedzserei teljesítményét elismerje.

A gróf Károlyi Sándor emlékplakettel az alapító jellemzően olyan életművet kíván díjazni, amelyek eredményei túlmutatnak a Takarékszövetkezeti Integráció határain és tágabb körben is emelik a szektor tekintélyét. A gróf Károlyi Sándor emlékgyűrűvel való kitüntetés elsősorban az adott évben a Takarékszövetkezeti Integráció keretein belül kifejtett, az integráció egészét érintő kiemelkedő teljesítmény elismeréseként szolgál. A díjazottak személyére minden évben a takarékszövetkezetek tehetnek javaslatot.

A Takarékszövetkezeti Integráció intézményeit képviselő kurátorokból álló bizottság a jelölt személyek közül választ, titkos szavazással.

A 2016. évben a kuratórium a pénzdíjjal is járó Károlyi-emlékplakettet Csoltkó Endréné, a Pátria Takarékszövetkezet Elnök-Ügyvezetője részére adományozta.

A szintén pénzdíjjal járó Károlyi-emlékgyűrű kitüntetésben Vargáné Králik Katalin, a CENTRÁL Takarék Szövetkezet Elnök-Ügyvezetője, valamint Dr. Tófeji Edina, az M7 TAKARÉK Szövetkezet Elnök-Ügyvezetője részesült.

A díjakat ünnepélyes keretek között a Kuratórium képviselői, Vida József, Sebestyén István és Szabó Levente adta át.
 

 

Szabályzat

Szabályzat

gróf Károlyi Sándor-díj 2016

Szabályzat
 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekbank

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...