TakarékBank Zrt.

XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

Borverseny

Borverseny

XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

Nem takarékoskodtunk az ízekkel!

image

2015-ben immáron tizenhetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Takarékszövetkezeti Borverseny.

A TakarékBank megbízásából a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. rendezésében megvalósult Országos Takarékszövetkezeti Borverseny az ország harmadik legrangosabb bormustrájának számít, a verseny elismertségét jelzi, hogy a kisebbek mellett a legnevesebb, külföldi megmérettetéseken is bizonyított hazai borászok is részt vettek. Az Országos Takarékszövetkezeti Borversennyel a takarékszektor a termelők piacra jutását kívánja támogatni.

Az országban mindenhol jelenlévő takarékszövetkezetek a borászok és pincészetek egyik legjelentősebb finanszírozói. Az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett Országos Takarékszövetkezeti Borversenyen a takarékokkal üzleti kapcsolatban álló borászatok indulhattak, így az összes jelentős borvidék képviseltette magát. A 75 borász összesen 167 bort nevezett be, a bírák a 74 fehér- mellett 71 vörösbor és 22 rosé, 153 palackos, valamint 14 hordós tétel közül választhatták ki a legjobbakat.

A benevezett tételeket a nemzetközi sztenderdek alapján minősítették. Az értékelés a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége (Des Grands Concours Internationaux De Vins Et Spiritueux) által ajánlott és a Borászok Nemzetközi Szövetsége (U.I.OE), valamint a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (O.I.V.) által kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lapon történik. Összességében 126 érmet osztottak ki, a nagyarany mellett 29 aranyat, 66 ezüstöt és 30 bronzot.

A roppant erős mezőnyből a fehér borok közül a neszmélyi Szöllősi Pincészet 2011-es Barrique Chardonnay-je, a vörös borok közül pedig a Koch Borászat ugyancsak 2011-es Villányi Cabernet Sauvignon bora viselheti egy évig a Takarékszövetkezetek Bora 2015 címet.

A versenyen résztvevő borok jóval többet nyerhettek az érmeknél. Az eredményekről katalógus készült, amelyet a szervezők széles körben terjesztenek. Ezen túlmenően, idén először, szeptember 9-13. között a Budavári Borfesztiválon az Országos Takarékszövetkezeti Borverseny kiállítói standján is bemutatták a díjazott borászok válogatott körét. A verseny borkóstolóval egybekötött díjátadó fogadására szeptember 11-én került sor a Borfesztivál helyszínén, itt adták át a "Takarékszövetkezetek Bora" kitüntető címet, amit egy évig viselhet a két nyertes bor.

Az Országos Takarékszövetkezeti Borverseny standján minden kedves vendég betérhetett egy kóstolóra és egy jó beszélgetésre, és olyan borokat is megízlelhettek, amelyeket korábban még nem mutattak be a nagyközönségnek!


Ismerje meg borászainkat és kiváló termékeiket!

XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny letölthető eredménykatalógusa


A borversennyel, a borászatokkal kapcsolatos további információ, és a díjátadón készült fotók képgaláriája a Magyar Takarék blog oldalán elérhető:

http://magyartakarek.blog.hu/2015/09/22/szep_borokat_dijaztak_a_takarekok

 

Nevezés

Nevezés

XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny


A jelentkezés módja:


A jelentkezési lapot (mintánként 1-1) kérjük az alábbi címre levélben, faxon vagy e-mail-en elküldeni.

Kérjük, ne felejtse el, hogy a jelentkezési lap csak a Szövetkezeti Hitelintézetek közösségébe tartozó partner takarékszövetkezet aláírásával és bélyegzőjével érvényes! Kérjük, keresse fel partner takarékszövetkezetét!

Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.
1124 Budapest, Somorjai u. 21. I. em.
Fax: +36-1-700-1610
E-mail: info@borkulturakft.hu

A jelentkezés határideje: 2015. április 15. (szerda)

A minták elküldése:

A mintákat kérjük hétköznapokon a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. címére szállítani, legkésőbb 2015. április 15-ig (Hétfő – Csütörtök: 800 és 1600 óra között, Pénteken: 800 és 1300 óra között; cím: 1124 Budapest, Somorjai u. 21.) A csomagolásra kérjük ráírni: „XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny”.

A mintának tartalmaznia kell:


- 4 palackot fajtánként, a kereskedelemben alkalmazott kiszerelésben, hordós borok esetében kérünk minden palackot felcímkézni + 1 db címke garnitúrát.
- Palackos borok esetében a hivatalos NÉBIH analízisének másolatát, hordós borok esetében elegendő a termelői analízis.

Nevezési díj:

Takarékszövetkezeti partnerenként 1 minta nevezése ingyenes, minden további minta nevezési díja bruttó 10.795 Ft. A nevezési díjat 2015. április 10-ig kérjük átutalni a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 11500016-00000017 számú bankszámlájára (Megjegyzés: „Borverseny nevezési díj”), vagy a helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával rendezni. A nevezési díjról a rendezők utólag számlát küldenek nevező részére. A versenyen csak azok a borok vesznek részt, melyek nevezési díját rendezték.

Díjazás, eredménykatalógus:

A borversenyen eredményesen szereplő borászok díjainak kiosztására a Budavári Borfesztiválon, ünnepélyes keretek között kerül sor. A borversenyen részt vett borok eredményeiről katalógus készül, melyet a Takarékbank széles körben terjeszt, továbbá a Borfesztiválon a Takarékbank standján kerül bemutatásra a díjazott borok válogatott köre.

 

XVII. Országos Takarék Borverseny dokumentumai:
 

Korábbi versenyek

Korábbi versenyek

XVII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny


Korábbi versenyek, eredmények


A többségében kisebb és közepes méretű borászati vállalkozások szép számmal részesednek a TakarékBank és a Szövetkezeti Hitelintézeti Integráció kkv-hitelállományából. Ezt a partnerséget szimbolizálja és egyben erősíti is az idén már tizenhatodik alkalommal megrendezésre kerülő Országos Takarékszövetkezeti Borverseny. A megmérettetés kiemelt célja a kis pincészetek, bortermelők motiválása és termelési színvonaluk emelése, éppen ezért a versenyre hordós mintákkal is lehet nevezni.
A hitelintézeti forrásokat elsősorban az uniós támogatások előfinanszírozására, forgóeszköz-finanszírozására, valamint gépberuházásokra veszik igénybe. A partneri kapcsolatok fejlődését jelzi, hogy az ország harmadik legrangosabb bormustrájának számító rendezvényen tavaly már több mint 280 különféle bor versenyzett egymással. A takarékszövetkezetek képviselői a borverseny aranyérmes borai közül múlt évben is kiválasztották a nekik legjobban tetsző fehér, illetve vörösbort. A „Takarékszövetkezetek bora - 2013” vörösbor kategóriában a Bodri Pincészet 2009-es évjáratú Optimus Cuvée-je, míg a legjobb fehérbor a Szöllősy Pincészet 2011-es Magnus Cuvée-je lett. A bormustra szakmai színvonalának záloga a Magyar Szőlő és Borkultúra Nonprofit Kft. közreműködése, amely a nemzetközi sztenderdek alapján minősíti a benevezett tételeket. Emellett a rendezvény természetesen a borok piacra jutását is segíti, a borversenyen részt vett borok eredményeiről katalógus készül, melyet a szervezők széles körben terjesztenek.


Az elmúlt öt év eredményei


2009.
2010.
2011.
2012.
2013.
2014.
 

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekbank

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...